Koen van Biesen (1973) is sinds 2000 gediplomeerd woonbioloog. Hij genoot zijn opleiding bij Oiko Biologica Medical Institute in Nederland. Daarnaast heeft hij twee universitaire graden: geodetisch ingenieur aan de TU Delft en doctorandus in de bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Met zijn bureau Geo-Phiscis onderzoekt en behandelt hij het veld van woonhuizen, maar ook van kantoren, kindercrèches, paardenstallen, landbouwbedrijven en praktijkruimten. Regelmatig verzorgt hij lezingen over stralingsbelasting, elektrosmog en geopathie. Ook geeft hij cursussen op het vlak van co-creatie. Continu is hij bezig met onderzoek, verdere verdieping van zijn kennis, en het ontwikkelen van nieuwe toepassingsvormen voor zijn expertise. Op zijn vakgebied is hij een specialist met brede ervaring en met diverse samenwerkingsverbanden.

Sinds 2010 woont hij met zijn gezin in Versam gelegen in Zwitserland. Regelmatig bezoekt hij Nederland voor het geven van cursussen en voor het uitvoeren van onderzoeken en behandelingen.

‘Ik sta voor de gezondheid en vitaliteit van onze leefomgeving’

Koen: ‘De krachtige aanwezigheid van de natuur waar we wonen ervaar ik als voedend en inspirerend. De bergen, bossen en beken hebben een balancerende invloed op mij. Ze maken mij helderder.’

‘Met Geo-Phiscis sta ik voor de gezondheid en vitaliteit van onze leefomgeving, maar ook voor die van de aarde als geheel. Mijn werk doe ik vanuit mijn liefde voor de Aarde en de Natuur, waarbij ik de Aarde en de Natuur ervaar als een bewustzijn waarmee ik vanuit gevoel mee kan communiceren. De natuur (in brede zin van het woord) is balans en weet uit zichzelf wat natuurlijke balans is waardoor duurzaam leven op aarde mogelijk is. Wij, mensen, creëren onbedoeld vaak een verschuiving van deze natuurlijke balans. Mij gaat het erom mensen in contact te brengen met hun lichaamsgevoel en hun vermogen om te creëren en te beheren en zo te ervaren dat er wegen zijn waarbij de natuur in haar natuurlijke balans kan blijven.’